Lento: Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan yhteisnäyttely

Tom Engblom (Artist), Timo Haanpää (Artist), Mirja Hiltunen (Artist), Maria Huhmarniemi (Artist), Elina Härkönen (Artist), Milla Johansson (Designer), Ritva Jääskeläinen (Artist), Tomi Knuutila (Artist), Anu Kylmänen (Artist), Kalle Lampela (Artist), Karoliina Laxström (Artist), Leila Lipiäinen (Artist), Pinja Metsäkoivu (Artist), Satu Miettinen (Artist), Mari Mäkiranta (Artist), Ana Nuutinen (Artist), Johanna Oksanen (Artist), Heidi Pietarinen (Artist), Pirjo Puurunen (Artist), Piia Pyrstöjärvi (Artist)Maija Rautiainen (Artist), Mari Riikonen (Artist), Jenni-Liisa Yliniva (Artist)

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

Abstract

Näyttelyn teokset edustavat pitkälti perinteisiä kuvataiteen lajeja kuten kuvanveistoa, taidegrafiikkaa, valokuvaa, piirustusta ja maalausta, mutta esillä on myös uudempia taiteenlajeja, kuten installaatioita ja mediataidetta. Taideteollisuus ja muotoilu ovat myös edustettuina.
Näyttelyn teemana on tänä vuonna Lento. Teeman reflektointi oli vapaa. Jokainen tekijä sai lähestyä sitä omasta näkökulmastaan ja ehdottaa enintään kuutta teosta tai teossarjaa vuosilta 2019–2021. Näyttelyyn osallistuu tänä vuonna 23 taiteilijaa.
Henkilökunnan näyttelyt avaavat yleisölle monipuolisesti taiteiden tiedekunnan taiteen, tutkimuksen ja muotoilun laajuutta sekä antavat mahdollisuuden myös opiskelijoille ja henkilökunnalle nähdä minkälaisten taiteellisten kysymysten kanssa opettajat, hanketyöntekijät, lehtorit ja professorit askaroivat.
Original languageFinnish
Place of PublicationRovaniemi
PublisherLapin yliopisto, Arktinen keskus
Publication statusPublished - 19 Aug 2021
MoEC publication typeF2 Public partial realisation of a work of art
EventLento -yhteisnäyttely: taiteiden tiedekunnan henkilökunnan yhteisnäyttely - Artikum-talo, Rovaniemi, Finland
Duration: 18 Aug 202110 Oct 2021

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output