Digital Society and Welfare

Organisation profile

Profile Information

Digitaalisen yhteiskunnan ja hyvinvoinnin tutkimusryhmä  

Tutkimme hyvinvointia ja digitalisaatiota osana hallintoa, organisaatioita, johtamista, työelämää ja palveluita digitaalisen transformaation näkökulmasta. 

Tutkimuksemme on tärkeää, koska digitaalinen transformaatio läpäisee koko yhteiskunnan ja koskettaa meitä kaikkia. Samaan aikaan hyvinvoinnin painoarvo on lisääntynyt yksilöiden, organisaatioiden ja yhteiskunnan näkökulmasta. Vaikka digitalisaatio ja hyvinvointi kietoutuvat toisiinsa yhä tiiviimmin, aiheeseen liittyvä tutkimus on vielä suhteellisen vähäistä. 

Omassa tutkimuksessamme yhdistämme uudella ja ainutlaatuisella tavalla hyvinvoinnin ja digitalisaation tematiikat. Tutkimuksessamme painottuu myös pohjoinen ulottuvuus ja vahva suuntautuminen tulevaisuuteen esimerkiksi palvelujen ja johtamisen näkökulmasta.  

Painotamme seuraavia teemoja ja näkökulmia: 

  • Tutkimme hyvinvoinnin johtamista ja siihen liittyviä käytäntöjä, organisointitapoja, päätöksentekoa sekä teknologioita. 
  • Tutkimme hyvinvoinnin ja teknologian kokemuksia ja osallisuutta organisoinnissa, erityisesti pohjoisilla alueilla. 
  • Tarkastelemme erityisesti, miten ennakoivat ja hajautetut teknologiat vaikuttavat tietojohtamiseen ja organisoivat aikaa osana etäisyyksien hallintaa. 
  • Analysoimme sosiaali- ja terveyspalveluiden johtamista ja sitä, miten työ ja palvelujärjestelmät muuttuvat yhteiskunnan digitaalisen transformaation myötä. 

Tutkimusryhmämme tekee monitieteistä yhteistyötä ja on verkostoitunut yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa Suomessa ja kansainvälisesti. 

Väitöskirjatutkijat ja pro gradu -tutkielman tekijät 

Ryhmämme toimintaan kytkeytyy olennaisena osana väitöskirjatutkimuksia ja pro gradu -tutkielmia. Haemme ryhmäämme väitöskirjantekijöitä, jotka ovat kiinnostuneita hyvinvointiin ja digitalisaatioon liittyvistä teemoista. Tarjoamme väitöskirjantekijöille ja pro gradu -tutkielmien tekijöille mahdollisuuden kiinnittää oman tutkimuksensa yhteiskuntamme tulevaisuuden näkökulmasta ajankohtaisiin ja relevantteihin teemoihin, sekä liittyä osaksi innovatiivista ja monitieteistä tutkimusryhmäämme. 

Jäsenet: Ryhmää johtaa professori Marjo Suhonen. Ryhmän jäseniä ovat Jaana Leinonen, Ville Pietiläinen, Ville Kivivirta, Sanna Ryynänen. Mika-Petri Laakkonen,

Fingerprint

Dive into the research topics where Digital Society and Welfare is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or