Rovaniemen arktinen konferenssi lähestyy

Media contents: Society

Description

Valmistelut merkittävän arktisen konferenssin järjestämiseksi Rovaniemellä marraskuun lopulla ovat siirtyneet loppusuoralle.

”Olemme saaneet mukavasti puhujia vahvistetuksi. Joitakin korkean tason puhujakutsuja on vielä vetämässä ja on hyvin mahdollista, että niiden lopputuloksen kuulemme vasta loppumetreillä. Mutta jo nyt voi riittävällä varmuudella sanoa, että konferenssi toteutuu toivotulla tavalla”, sanoo Arktisessa keskuksessa työskentelevä konferenssipäällikkö Ilona Mettiäinen.

Kyseessä on 24.-26. marraskuuta pidettävä ”In the Spirit of the Rovaniemi Process” –konferenssi, joka järjestettiin edellisen kerran kaksi vuotta sitten. Kolmen tapahtuman sarja huipentuu näyttävästi vuonna 2017, jolloin Suomi täyttää sata vuotta ja on samaan aikaan Arktisen neuvoston puheenjohtaja.

Konferenssisarjan järjestäjinä ovat Rovaniemen kaupunki ja Lapin yliopisto yhteistyössä Suomen Arktisen Seuran kanssa. Nimi viittaa 1990-luvun alussa olleeseen ”Rovaniemi-prosessiin”, jolloin koko kansainvälinen valtiotason arktinen yhteistyö alkoi Suomen aloitteesta ja jolloin ensimmäiset kokoukset pidettiin juuri Rovaniemellä.

”Nimi velvoittaa. Haluamme näillä tilaisuuksilla katsoa arktisen yhteistyön tulevaisuuteen”, sanoo Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä. Tämän vuoden konferenssin teemana on globaali ja paikallinen arktinen, ja Lappia-talossa ja Arktikumissa pidettävä tilaisuus jakaantuu korkean tason politiikkaosuuteen ja tieteellisiin paneeleihin. Osanottajia odotetaan yli 200 ja ilmoittautuminen on parhaillaan meneillään. Tilaisuus on osallistujille maksullinen.

Period26 Sept 2015

Media coverage

1

Media coverage